Kyckling med chèvre-ost och tomatmarmelad samt potatisrosor med riven ost

Den här festmåltiden konstruerade jag innan påsk. Den kommer definitivt att få vara med vid nästa större bjudning. Kanske den kan passa så här till 1a maj?

3 blå points för kycklingrätten och 2 points per ros

Ingredienser kycklingrätten

Kyckling med getost och potatisrosorRapsolja 2tsk 2

Kycklingbröstfilé 600g 0

Tomatmarmelad, några matskedar 0

Sallad 0

Getost (chèvre)  70g  10

Basilika 1knippe(n) – ifall du vill dekorera med denna ört 0

Salt, peppar, paprikapulver, kryddpeppar och lite grillkrydda

Instruktioner

Värm olja i en panna och stek kycklingen tills den fått fin färg och är genomstekt. Krydda.

Skiva upp kycklingen. Lägg den i en form och fördela getosten ovanpå samt klickar av tomatmarmelad.

Dekorera gärna med färsk, nyklippt basilika.

Ingredienser potatisrosorna

1-2 potatis per person

Smält smör ½ tsk per ros

Riven ost ca 1 tsk

Vitlökspulver, salt och peppar

Instruktioner

Låt potatisen vara oskalad för krispigare kant. Skär den i tunna skivor, ev med mandolin.

Smörj muffins- eller bullformar.

PotatisrosStäll potatisen på högkant som bilden visar, börja utifrån och gå inåt, tills det inte längre finns nån plats för fler skivor. Gör likadant i alla formar.

Smält smöret och pensla på varje ros så det rinner ner lite mellan ”bladen”. Krydda med salt, peppar och vitlökspulver. Strö över riven ost.

Grädda i 200 grader ca 30-45 min tills ytan blivit gyllenbrun och potatisen mjuknat. Kolla nog att kanterna inte blir för brända, sänk ugnstemperaturen eller lägg över ett bakplåtspapper. Låt vila 5 minuter.

Smaklig måltid!

Monica

Tagged with →  
Share →
0 comments