Kyckling med pasta och soltorkade tomater

Kyckling med pasta och soltorkade tomaterDags för ännu en härlig kycklingrätt. När jag lagade den här rätten utgick jag från ett Viktväktar-recept som många hade berömt.

8 points

Ingredienser 2 portioner

Pasta okokt (typ penne) 2 dl

Lök 1 st, gul/gula

Champinjoner 250 g

Kycklingbröstfilé 2 filéer

Margarin flytande 80% 1 tsk

Vatten 1 dl

Köttbuljongtärning 1 st

Soltorkade tomater i olja, avrunna 4 st

Cayennepeppar 1 krm

Chilipeppar 1 krm

Salt

Svartpeppar

Fraiche 5% 1 dl

Sallad 1 dl

Gör så här

  1. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skala och strimla lök och skiva svamp.
  3. Skär kyckling i tunna skivor. Stek den så att den blir genomstekt.
  4. Stek lök och svamp i margarin i en gryta.
  5. Häll på vatten och smula ner buljongtärningen.
  6. Strimla avrunna soltorkade tomater och lägg i grytan.
  7. Koka upp.
  8. Tillsätt kryddor i form av cayennepeppar, chilipeppar, salt och peppar. Låt koka ca 20 min.
  9. Tillsätt fraiche och låt allt bli varmt.
  10. Servera kycklinggrytan med pasta och sallad.

Smaklig måltid!

Monica

Tagged with →  
Share →
0 comments