Läkarbesök digitalt – funkar det?

Ja det vill jag delvis lova. För några månader sedan behövde jag en läkare och lyckades få både råd och stöd via doktor.se.

Häromdagen hade jag en bekant som behövde ett recept extremt snabbt för urinvägsinfektion på grund av en stundande resa. Hon testade urinakuten.se. Det kostade 199 kr som swishades och ett recept i handen inom två minuter.

urinakuten

Ja det är bara att konstatera: Glöm långa väntetider i telefonen, tråkiga väntrum, risk för smitta och frustration över otillgänglig vårdpersonal.

Prata ansikte mot ansikte med en läkare, förnya recept och skaffa remisser direkt via din telefon.

Sjukvården är omdiskuterad. Vårdgarantin säger att du ska ha möjlighet att träffa en läkare inom fem dagar. Det är inte alltid fallet – trots garantin.

Genom att ladda ner en app, kan du däremot direkt komma i kontakt med en läkare. Ingen tidsbokning krävs. Besöket är kostnadsfritt. Du når en specialistläkare inom några minuter.

Endast 4% av personer över 65 år använder sig tyvärr av denna möjlighet.

Min doktor finns 150 läkare samt dessutom sjuksköterskor, psykologer och sjukgymnaster inom tjugotre olika områden. Behöver du träffa en läkare i verkligheten, kan den läkare som du talar med, hänvisa dig till en inom din närhet.

Prova!

Monica Ivesköld

Tagged with →  
Share →