Lammfärsbiffar med rostade rotfrukter och vitlökssmör
Så här på det nya året vill du kanske prova detta goda recept som jag lagade åt min man. Själv är jag inte odelat förtjust i lamm, men det här blev riktigt gott.
Ingredienser 4 port
rostade rotfrukter
- 2 morötter
- 6 potatisar
- salt
- olivolja
Vitlökssmör
- 300 g smör, rumstempererat
- 3 klyftor vitlök, pressade
- Grillkrydda (Knorr)
Lammfärsbiffar
- 500 g lammfärs
- 0,5 dl ströbröd
- 1 dl mjölk
- 1 äggula
- 1 msk dijonsenap
- 2 klyftor vitlök, pressad
- salt
- peppar
- Persilade (dvs krydda med persilja, salt och vitlök)
- smör, till stekning
Gör så här
Rostade rotfrukter
- Skär ner rotfrukterna i jämna bitar. Blanda med salt och olja. Rosta i ugnen på 225 grader varmluft i ca 30 minuter tills de är mjuka.
Vitlökssmör
- Mixa ihop allt och smaka av med kryddor.
- Lägg i folie och frys in
Lammfärsbiffar
- Blanda ihop allt och smaka av med kryddor.
- Forma fina biffar.
- Stek gyllenbruna i smör.
Servering
Lägg upp rostade rotfrukter och en lammfärsbiff på tallriken. Toppa med en rejäl klick av vitlökssmöret.
Smaklig måltid!
Monica