Lammfärsbiffar med rostade rotfrukter och vitlökssmör

Så här på det nya året vill du kanske prova detta goda recept som jag lagade åt min man. Själv är jag inte odelat förtjust i lamm, men det här blev riktigt gott.

Ingredienser 4 port

rostade rotfrukter

  • 2 morötter
  • 6 potatisar
  • salt
  • olivolja

Vitlökssmör

  • 300 g smör, rumstempererat
  • 3 klyftor vitlök, pressade
  • Grillkrydda (Knorr)

Lammfärsbiffar

  • 500 g lammfärs
  • 0,5 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 1 äggula
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 klyftor vitlök, pressad
  • salt
  • peppar
  • Persilade (dvs krydda med persilja, salt och vitlök)
  • smör, till stekning

Gör så här

Rostade rotfrukter

  1. Skär ner rotfrukterna i jämna bitar. Blanda med salt och olja. Rosta i ugnen på 225 grader varmluft i ca 30 minuter tills de är mjuka.

Vitlökssmör

  1. Mixa ihop allt och smaka av med kryddor.
  2. Lägg i folie och frys in

Lammfärsbiffar

  1. Blanda ihop allt och smaka av med kryddor.
  2. Forma fina biffar.
  3. Stek gyllenbruna i smör.

Servering

Lägg upp rostade rotfrukter och en lammfärsbiff på tallriken. Toppa med en rejäl klick av vitlökssmöret.

Smaklig måltid!

Monica

Tagged with →  
Share →