Leva för stunden av Jeanie London – recension

Leva för stundenFormat: Häftad

Serie: Lust – en hetare del av Passion

Utgivningsdatum: 2002

Förlag: Harlequin

ISBN: 91-640-2790-2

Antal sidor: 250

Inget referensexemplar!

Den här boken fick jag faktiskt av en släkting till mig som fyller 100 år nästa gång. 😉

 

Typ av bok: Kärlek och passion med erotik

WANT: Julienne behöver lära sig vara passionerad

NEED: Kärlek

VAR utspelar sig romanen: delvis i en gammal teater

NÄR utspelar sig romanen: nutid

VEM är protagonisten: Julienne Blake, professor och konservator

VILKA styrkor och svagheter har protagonisten: Osäkerhet och oerfaren men mycket duktig i sitt jobb

VILKEN är själva handlingen: Före detta pojkvännen tar om för henne att hon inte har någon passion vilket innebär att hon lär sig självhypnos och beslutar sig för att förföra en känd doktor inom området restaurering.

Intrigerna: Fungerar väl.

Dialogerna: Rappa och ofta erotiskt uppbyggda.

 

Mest positivt

Att boken är lättläst, perfekt för hängmattan eller solstolen.

Minst positivt

Förutsägbarheten.

Några valda texter ur boken

Jag väljer några texter ur boken för att du ska få en uppfattning om berättarrösten.

Baksidestexten

”Julienne Blake tittar sig i spegeln ovanförbyrån och ser de bleka kinderna där rouget mattats av och flätan som lösts upp. Bilden passar inte alls in på den vågade kvinna hon vill bli. Det är dag att lägga den duktiga flickan åt sidan, ta kontroll över sitt liv och utforska sin sensualitet.
Passande nog har den före detta fästmannen lärt henne hur hon ska släppa hämningarna genom att använda sig av självhypnos. Utan att tveka ger hons ig ut på okänd mark, med hypnosinstruktioner och Handboken för stygga flickor till hjälp.
Precis som planerat leder det henne rakt i armarna på doktor Nicholas Fairfax. Nick befinner sig i Savannah för at restaurera den erotiska teatern och i hennes ögon är han den perfekte mannen att ha en glödhetflirt med. Att han dessutom är känd för sina kvinnohistorier borde garantera att ha ninte är ute efter mer än en romans, eller hur?”

Sidan 100

”― Det ska jag ha.
Hon lyckades motstå en överväldigande impuls att ställa sig på tå och kyssa honom.
I stället riktade hon sin energi på att dela ut arbetsuppgifter åt sina studenter. De skulle skruva loss sittplatserna, en åt gången, bedöma varje stols skick och sedan skriva ner skadorna på en bedömningsmanual som Julienne satt ihop föregående kväll. Medan studenterna arbetade gav hon råd och hjälte till, pekade på skador som de inte sett och ställde frågor för att de skulle öva sig på att tänka självständigt.”

Sidan 200

”Nå ja, det förklarade varför han inte förstått poängen med programmet. Han hade aldrig varit tillräckligt ung och romantisk för att ta till sig tanken på att bli kär. Men när han mötte Jules blick undrade han om han någonsin givit kärleken en ärlig chans.
Ytterligare en råga at lägga till listan av saker som han måste komma underfund med.”

Summering

4 pennorEn sexig kärleksroman, perfekt för stranden eller som sällskap i solstolen en het sommardag. Jag rekommenderar den och ger den fyra av fem pennor, framförallt eftersom den är lagom erotisk utan att bli sliskig.

Vid pennan

Monica

 

Share →