LOLA barnvakten av Mia Mellström – Bokrecension

LOLA barnvakten av Mia MellströmTack Mia för recensionsexemplaret!

Jag älskar Mias böcker. De är underfundiga och spännande. Även mina barnbarn brukar uppskatta dessa fina böcker och vi har haft många diskussioner och skratt när vi läst dem. LOLA barnvakten läste jag tillsammans med mitt femåriga barnbarn Erik när vi hade en egen ”mysdag”.

LOLA barnvakten blev inte lika uppskattad som Mias andra böcker, men den hade några fina pedagogiska trix som vi båda älskade.

I boken skulle vi räkna stjärnor. DET blev otroligt uppskattat och min lille femåring var så stolt när han själv på egen hand lyckades räkna till ca 50. Inte utan att jag, mormor, också blev stolt. Det var ett härligt grepp i boken som vi båda uppskattade.

Boken är avsedd för barn 3-6 år.

Ett extra plus till de fina illustrationerna gjorda av Anna Lindblom.

De böcker som jag tidigare recenserat och som tagits emot mycket positivt hos mina andra barnbarn är:

Så här står det på nätbokhandelns sida om boken LOLA barnvakten:

Tvillingarna Saga och Sixten är sex år och avskyr barnvakter. Tills de lär känna Lola …

Hoppa in i en lek med en månbebis, en raket och en hund som är en korv – eller som i varje fall ser ut som en korv – och där alla behöver barnvakt ibland.

3 pennorJag rekommenderar LOLA barnvakten och ger den 3 pennor.

Vid pennan

Monica

Tagged with →  
Share →