Lucinda Riley – De sju systrarna

Lucinda Riley De sju systrarnaBokrecension

Den här boken i storpocketformat består av 539 sidor, utgiven av Strawberry förlag.

Jag är lycklig som fått de tre första böckerna i serien i födelsepresent av mina två döttrar med familjer. Sparade på starten ett bra tag, dels eftersom jag hade så många böcker att recensera, och dels eftersom boken är både tjock och med liten text som gjorde att jag drog mig för att börja läsa.

Den var inte helt enkelt att komma igång med. Min tveksamhet ökade när jag såg första sidans text. Riley hade börjat de första fyra meningarna, som i sig var ganska långa, med ordet ”Jag …”. Detta är något som jag personligen lär alla mina deltagare att undvika, eftersom upprepning av personliga eller possessiva pronomen distanserar läsaren. Min tveksamhet ökade och med all rätt.

Det var egentligen inte förrän på sidan 129 som jag var ordentligt fast i berättelsen. Då handlade det om en förfäder till huvudkaraktären Maia. Nämligen Izabela som åker från Rio de Janeiro till Paris. Där någonstans blev jag fångad av denna ljuvliga bok. Sedan var den svår att släppa.

Jag rekommenderar den verkligen. Nu är jag nyfiken på bok nummer två men den får vänta ett tag för högen med recensionsexemplar har växt och jag måste ta tag i dessa innan jag kan ägna Rileys nästa bok någon uppmärksamhet.

Så här står det i nätbokhandeln om boken:

”De sju systrarna är den första delen i en storslagen serie om familj, kärlek och identitet, som baseras på legenden om stjärnkonstellationen Plejaderna. Maia D Aplièse har länge isolerat sig i sitt barndomshem, det vackra slottet Atlantis vid Genèvesjön. Men efter att hennes adoptivfar hastigt går bort förändras allt. När hennes fem systrar kommer hem för att ta farväl av fadern får de alla varsin ledtråd, en pusselbit som ska hjälpa dem att finna sina rötter. Maias ledtråd för henne till en förfallen herrgård i Rio de Janeiro, där den äventyrslystna Izabela Bonifacio levde åttio år tidigare.”

4 pennorJag ger boken 4 av 5 pennor och ser med värme fram emot nästa bok i serien.

Vid pennan

Monica

Tagged with →  
Share →