Lucka 18 – Naturens bästa antibiotikum

Det finns olika saker för att lyckas i livet. Ett är att ta hand om din kropp, se nedan tips. Ett annat är att styra vad som händer – dina handlingar. Om du skriver exempelvis vill sälja dina böcker, behöver du kanske lära dig mer om hur du kan öka din försäljning. Om du har eget företag, behöver du också veta mer om hur du når ut med dina tjänster eller produkter.

Skrivartips

Om du skriver behöver du veta några av de stora hemligheterna med skrivandets hantverk. Jag har själv börjat på några nya onlinekurser i ämnet (som jag redan gett mig i julklapp). I en av dem har jag fått lära mig något nytt som jag vill tipsa dig om, nämligen balansen mellan komplotten (plotten) i romanen och själva handlingen (storyn).

Komplotten är emotionell och handlingen är fysisk. Komplotten är aktion, saker som gör att något händer som du som läsare vill veta mer om. Handlingen innehåller reaktion, dvs tankar som leder karaktären framåt mot en utveckling i vilken hen kan besegra problemen i komplotten.

Storyn är den emotionella resan som karaktären gör från början till slut medan komplotten är något som sker under resans gång.

Öka eller dubbla din försäljning?

De flesta som har eget företag, vet att det kräver list att sälja – utan att vara säljande. Vill du lära dig mer om hur du ökar, kanske rentav dubblar, din försäljning? Vår onlinekurs innehåller övningar som direkt får dig att öka intäkterna, antingen genom att du minskar din administrativa tid eller genom att du får fler affärer.

Ordinarie pris på kursen är 4.900 kronor.

Om du bokar dig innan annandagen får du kursen för endast 2.500 kronor. Passa på! Ge dig själv – som jag har gjort – lite utveckling i julklapp! Klicka på länken nedan för att boka dig.

Öka eller dubbla din försäljning-kursen – julrabatt

Naturens eget antibiotikum

Avslutningsvis får du här några goda naturtips som gör att du kan hålla dig frisk. Här är en lista på antibiotikum som naturen själv bidrar med.

VitlökVitlök

Vitlök innehåller en substans som heter allicin, vilken enligt forskning innehåller ett antal potenta antibakteriella egenskaper. Den är särskilt effektivt mot en vanlig tarmburen bakterie, kallad candida.

Ingefära

IngefäraIngefära har antibakteriella egenskaper. Den kan ätas rå eller drickas som te.

Själv kokar jag gärna te på den. Skiva den i tunna bitar och lägg i kokande vatten, låt dra. Dricks sedan. Gott och näringsrikt.

Jag steker den gärna i tunna skivor tillsammans med morötter eller champinjoner och har som tilltugg och grönsak till kötträtter.

KokosKokosnötsolja

Ett antal naturliga fettsyror som finns i kokosnötolja har visat sig hämma tillväxten av vissa antibiotikaresistenta bakterier. Kokosolja kan också appliceras ytligt som en skyddande barriär för läkning av sår.

Äpplecider-vinäger

ÄppleÄppelcidervinäger har använts historiskt som en behandling mot infektioner och som skyddande medel för öppna hudsår. Forskningen har funnit att den har förmågan att blockera de enzymer som är nödvändiga för e-kolibakterier. Det används vanligtvis i dagliga doser för att förebygga och till och med behandla urinvägsinfektioner.

HonungHonung

Honung användes i antiken för behandling av infektion och läkning av sår. Honung producerar enzymet väteperoxid, vilket är ett känt saneringsmedel när det isoleras.

Timjan

TimjanTimjan som eterisk olja har testats mot bakterier och jäst och visat sig ha potenta antibiotiska egenskaper. Precis som vitlök visade den sig vara starkt effektivt mot Candida. Timjanolja kan drickas eller användas ytligt som en naturlig behandling för bakterierelaterade hudförhållanden och akne.

KryddnejlikaKryddnejlika

Kryddnejlika kan vara mycket effektivt som naturligt antibiotika. Den kan effektivt döda bakterier och är vanligtvis rekommenderad som lösningar för plack på tänderna, på grund av sina antiinflammatoriska egenskaper.

Oregano

OreganoOreganoolja är ett kraftfullt antiviralt och antiinflammatoriskt medel som behandlar infektioner och förhindra utvecklingen av antibiotikaresistenta bakteriestammar. Ta det som ett tillägg. Det skyddar kroppen mot skadliga bakterier, men varning för dess styrka! Utspädning rekommenderas för att förhindra hudkänslighet.

 

Jag önskar att du får må gott och hoppas att tipsen kan hjälpa till!

Monica Ivesköld
Milord Inspiration (ingår i Resultat Direkt)

 

 

Share →