Monicas frittata med varmrökt lax och ärter
Detta recept tillkom utifrån ett Viktväktar-recept som jag gjorde om.
Lätt och mycket gott såväl som uppskattat.
Endast 1 blå sp per person
Ingredienser 4 port
Lök 1st, gul/gula 0
Ägg 8st 0
Vatten 4 msk 0
Senap (dijon) 2msk 1
Persilja 3msk 0
Gröna ärter 200g 0
Margarin 1tsk 1
Lax kallrökt 250 g 0
Gör så här
Finhacka löken. Stek den mjuk i margarin.
Vispa ihop ägg, vatten, senap och 2 msk finklippt persilja. Häll blandningen över löken och låt frittatan stelna nästan klart.
Dela laxen i småbitar. Lägg dem ovanpå omeletten/frittatan. Låt det hela bli varmt. Tar ca 10 minuter.
Tina ärtorna (om de är frusna) genom att sätta dem i en skål med lite vatten i mikron. Häll ärtorna över frittatan/omeletten precis innan servering.
Strö över ytterligare klippt persilja vid servering.
Smaklig måltid!
Monica