Monicas frittata med varmrökt lax och ärter

FrittataDetta recept tillkom utifrån ett Viktväktar-recept som jag gjorde om.

Lätt och mycket gott såväl som uppskattat.

Endast 1 blå sp per person

Ingredienser 4 port

Lök 1st, gul/gula

Ägg 8st 0

Vatten 4 msk 0

Senap (dijon) 2msk 1

Persilja 3msk 0

Gröna ärter 200g 0

Margarin 1tsk 1

Lax kallrökt 250 g 0

Gör så här

Finhacka löken. Stek den mjuk i margarin.

Vispa ihop ägg, vatten, senap och 2 msk finklippt persilja. Häll blandningen över löken och låt frittatan stelna nästan klart.

Dela laxen i småbitar. Lägg dem ovanpå omeletten/frittatan. Låt det hela bli varmt. Tar ca 10 minuter.

Tina ärtorna (om de är frusna) genom att sätta dem i en skål med lite vatten i mikron. Häll ärtorna över frittatan/omeletten precis innan servering.

Strö över ytterligare klippt persilja vid servering.

Smaklig måltid!

Monica

 

Tagged with →  
Share →