Morotskaka – vegetariskt alternativ

Idag bjuder jag på ett utomordentligt recept som du kan äta antingen vegetariskt eller med exempelvis en stekt hamburgare eller köttbit till.

Egentligen räcker kakan till 2 portioner OM kött eller liknande serveras till. Om du äter den som vegetarisk rätt, räcker den till 1 portion.

Morotskaka - vegetarisk

Ingredienser

  • 1 stor morot
  • 1 dl riven ost
  • 1 ägg
  • 1 hackad rödlök (eller 2 msk finstrimlad purjolök)
  • 1 msk pumpakärnor
  • 2 msk olja eller flytande margarin
  • Salt, peppar och andra kryddor (ex vis paprika, ingefära)

Gör så här

Riv moroten grovt, blanda med ost och ägg.

Rör ner purjolök eller rödlök samt pumpakärnor.

Smaksätt med kryddor.

Stek i olja/margarin i liten panna genom att breda ut smeten och trycka till. Stek i 5 minuter.

Vänd upp på en tallrik/lock och stek färdigt på andra sidan i några minuter.

Servera gärna med lite HP-sås till.

Smaklig måltid!

Monica

Tagged with →  
Share →