Nattvakten av Anna Ihrén – recension

NattvaktenFormat: Pocket

Serie: Jubileumsserien (del 1)

Antal sidor: 263

Utgivningsdatum: 2019-04-11

Förlag: Mima Förlag

ISBN: 9789188681911

Recensionsexemplar: NEJ!

Typ av bok: Deckare

VAR utspelar sig romanen: Göteborgstrakten och i Nederländerna samt Köpenhamn

NÄR utspelar sig romanen: Nutid

VILKEN är miljön: Polishuset, stadsdelar i Göteborg, hamnarna i Köpenhamn och i Amsterdam, samt på Rijksmuseum i Amsterdam.

Hur fångade inledningen mig: Började läsa den här behändiga pocketboken eftersom jag låg i SPAet och njöt i helgen. Solen gassade och jag fastnade direkt. Jag har läst Annas Maskmakaren så det var lätt att komma in i handlingen och igenkänning på vissa karaktärer.

VILKEN är själva handlingen: Se baksidestexten nedan.

Intrigerna: Högt tempo.

Miljöbeskrivningarna: Tydliga och stämningsfulla. Igenkänning på de ställen där jag själv varit.

Dialogerna: Flyter på.

Mest positivt

Dramatiken som ökar för varje kapitel. Svårt att lägga boken ifrån mig.

Minst positivt

Att jag fick en uppfattning om att det skulle handla om den berömda målningen Nattvakten, speciellt eftersom detta blev titeln på romanen, men den delen tyckte jag hade fått väldigt liten plats i handlingen. Det var några sidor initialt och sedan på slutet. Blev en besvikelse.

Andra recensioner över denna författare

Jag har läst och recenserat Maskmakaren som egentligen är andra delen i serien. Vill du läsa min recension, klicka här:

Maskmakaren 3 av 5 pennor: https://www.monicaiveskold.se/maskmakaren-av-anna-ihren-recension/

Baksidestexten – tagen från nätet

”Den stora skridskobanan i Göteborg är dekorerad med isskulpturer och gnistrande granar. Förälskade par och familjer njuter av stämningen. Men så gör en liten flicka en fasansfull upptäckt: I en av isskulpturerna ser hon en infrusen man. Den döde visar sig vara en av stadens politiker, Lennart Starck. Fallet får högsta prioritet hos Göteborgspolisen, där Sandra Haraldsson erbjuds en ny tjänst.

Hennes kollega Dennis Wilhelmson är tjänstledig och studerar musikhistoria i Stockholm. Där träffar han Jasmin som han lärt känna på kursen. Men plötsligt försvinner Jasmin utan förklaring. Spåren leder Dennis mot Amsterdam – han dras in i en härva av otäcka händelser och inser snart att han befinner sig i livsfara. Nattvakten är den världsberömda målningen av Rembrandt som hänger på Rijksmuseum i Amsterdam. Men vad kan mästerverket ha med Jasmins försvinnande att göra? Och med den döde politikern i Göteborg?”

Summering

4 pennorNormalt brukar jag numera citera några stycken ur utvalda sidor. Det kan jag tyvärr inte göra den här gången eftersom jag redan lånat ut boken.

Jag gillar den här boken mer än Maskmakaren. Jag ger den 4 av 5 pennor och rekommenderar den till alla som gillar deckare.

Vid pennan

Monica

 

 

Tagged with →  
Share →