Novelltävlingen Lycka avgjord

Novelltävlingen Lycka avgjordPå Alla Hjärtans Dag blev äntligen novelltävlingen klar. Vi fick in många bidrag och det var inte lätt att sålla. Många var väldigt fina. Målet var att 20 noveller skulle finnas med i den kommande antologin. Resultatet blev 26 noveller av totalt 20 författare.

Det har varit ett omfattande jobb att läsa alla novellerna och välja ut.

Idén till antologin fick jag i samband med att ett gäng gick pilotkursen ”Planera ditt skrivande och din marknadsföring” för mig under hösten. Några av deltagarna hoppade på detta och kommer att finnas representerade i boken.Samtliga deltagare fick då möjlighet att få följa hur en bok kommer till genom att skriva en novell. Några av deltagarna hoppade på detta och kommer att finnas representerade i boken.

Alla novellerna har lästs av en utsedd grupp som har fått bedöma och välja ut med motiveringar.

Vad händer nu?

Nästa steg är att redigera novellerna. Varje deltagare har fått ett tydligt redigeringsschema med instruktioner över hur de ska göra. Sedan kommer novellerna åter att läsas och eventuella korrigerar görs ännu en gång.

Omslaget ska skapas. En av deltagarna och jag spånar bilder för omslaget.

Boken kommer att tryckas som inbunden bok via print-on-demand vilket är ett beslut med tanke på att ingen ska behöva investera onödiga pengar i förväg. Alla måste köpa tio böcker var. Givetvis får författarna gärna köpa fler.

När allt slutligen är tryckfärdigt, kommer det att lämnas till PoD-förlaget.

En sluten grupp kommer att realiseras på Facebook, i vilken kommentarer och frågor kan ställas. Jag hoppas att samtliga författare vill lära känna varandra mer.

Varje författare ska skriva en egen kort presentation om sig själv och för de som vill, kommer det även att finnas möjlighet att göra ett blogginlägg, ett kåseri eller en artikel som lanseras på min webbsida och i de sociala medier som jag är knuten till.

Filmer och animeringar ska spelas in. Givetvis kommer vi längre fram att ha en virtuell release av boken. Den hoppas jag att du vill delta i.

Följ oss här i bloggen och i sociala medier. Jag lovar berätta om framskridandet.

Jag önskar alla författarna stort lycka till med novellerna!

Monica Ivesköld

 

Tagged with →  
Share →