Omelettrulle med räkor och färskost

OmelettrulleDen här underbara omelettrullen bjöd jag nära och kära på tillsammans med rosa champagne nyligen. Så god att även barnen älskade den.

Ingredienser

6 portioner

6 ägg

2 dl mjölk

2 dl finhackad sallad

1/2 tsk salt

2 krm svartpeppar

Rapsolja

1 burk  skalade räkor i lag

4 salladslökar

1/2 dl färskost Philadelphia

1/2 dl räkost

1 dl finskuren dill

Gör så här

Sätt ugnen på 175°C.

Vispa ihop ägg och mjölk i en bunke. Tillsätt sallad, salt och peppar.

Lägg ett bakplåtspapper i en stor ugnsform, ca 40 x 25 cm. Pensla med olja. Häll i äggsmeten.

Grädda omeletten i mitten av ugnen 10-15 minuter, tills den har stannat. Ta ut och låt svalna på papperet.

Stjälp upp omeletten på ett nytt bakplåtspapper så salladssidan kommer nedåt. Dra försiktigt bort det översta papperet.

Hacka räkorna grovt. Skiva salladslöken tunt.

Bred osten i ett tunt lager över omeletten, fördela hälften på varje långsida. Strö över räkor, salladslök, dill och peppar. Rulla ihop.

Skär upp omeletten i skivor vid servering.

Smaklig måltid!

Monica

 

Tagged with →  
Share →
0 comments