Omfamna dina rädslor

Alla kan uppleva rädslor i tid och otid. Kanske är du en av dem.

Du som skriver kan ofta uppleva rädslor. Detta är inget ovanligt. Rädslorna kryddar tillvaron, så är det bara. Frågan är bara vad du är rädd för?

Kanske är det att du tror du ska misslyckas eller missa en deadline. Eller att ingen vill ge ut din roman, eller …? Ja, alla dessa rädslor brottas med oss – ofta och ständigt.

När vi kommer in i redigeringsfasen tycker vi oftast att det som vi skrivit inte är tillräckligt bra. Det hör till den kreativa processen, ska du veta.

Omfamna rädslan

Omfamna rädslanJa precis! Du läste rätt. Omfamna den!

Hur kan du göra detta? Hur kan du få rädslan till att omvandlas till en motivator för ditt skrivande, i stället för att trycka ner dig?

Rädslan för att misslyckande

Ingen vill misslyckas. Om detta orsakar att du stoppar ditt skrivande. VET du, då har du faktiskt misslyckats. Du kommer inte att få chansen att bli publicerad. Författare slutar INTE skriva!

Eliminera ordet RÄDSLA från din vokabulär!

Allt du gör i livet, skapar risker. Om saker var enkla, skulle du snart tröttna på dem.

Rädslan för att lyckas och skapa succé

Det finns inget att vara rädd för!

Visst det kan finnas succéer som välter din vardag. Men hur svårt kan det vara?

Rädslan för att det ska bli för svårt och tufft

Det är mycket arbete att skriva en roman, men om du verkligen vill, kommer du att nå resultat. Om du är rädd för arbete, kommer det att bli övermäktigt. Men om du jobbar med delmål, kan du uppnå massor.

Rädslan för konkurrens

Alla författare har varit där du är nu. Alla kända, stora författare har börjat precis som du. Stephen King var en fattig lärare. Idag är han värd 400 miljoner dollars. Du kommer kanske inte att bli miljonär på ditt skrivande, men skippa rädslan för konkurrens.

Rädslan för att ingen vill läsa

Det är klart att det finns någon som vill läsa din text. Även om alla kanske inte kommer att vilja läsa just den genre som du skriver i. Låt ingen trycka ner dig. Få ur dig texten och släpp romanen på marknaden.

Lycka till!

Monica

Tagged with →  
Share →