Panerad torskrygg med rotfrukter och ost

Idag bjuder jag dig på en härlig fiskrätt som blev mycket uppskattad. Receptet är för två personer men jag har skrivit till points för en person, dvs totalt 8 blå points.

Ingredienser 2 portioner

  • Torsk m rotfrukterTorskryggfiléer 2 st
  • Ägg 1 st
  • Ströbröd (skorpmjöl) ¾ dl  2 sp
  • Ost riven  ½ dl  1 sp
  • Margarin flytande 80% 1/2 msk  1 sp
  • Morot 2 st
  • Palsternacka 2 st
  • Purjolök ½ st
  • Potatis 2 st  2 sp
  • Rapsolja 2 tsk  1 sp
  • Matlagningsgrädde ½ dl  1 sp
  • Vitlök 1 klyfta
  • Gräslök  1 msk

Instruktioner

  1. Skala och dela rotfrukterna i små fyrkantiga bitar.
  2. Skär purjon i tunna slantar.
  3. Lägg rotfrukterna och purjon i en långpanna och ringla över olja.
  4. Stek i ugn 200° i ca 30 min.
  5. Rör ner gräslök och vitlök i matlagningsgrädden.
  6. Smaka av med salt och peppar samt lite grillkrydda.
  7. Blanda ströbröd och ost.
  8. Vispa ägget.
  9. Vänd fisken i ägget och sedan i ströbrödet.
  10. Stek fisken i margarin.
  11. Servera med rotfrukter och sås.

Smaklig måltid!

Monica

 

 

 

Tagged with →  
Share →
0 comments
Animated Social Media Icons by Acurax Wordpress Development Company
Visit Us On FacebookCheck Our FeedVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On PinterestVisit Us On Instagram