Perspektiv – en stor utmaning för författaren

Det är inte lätt att hitta perspektivet när vi skriver. Men det ska inte vara lätt. Perspektivet är grunden för författarrösten.

Många författare tänker nog inte ens på detta, när de skriver. Som bokrecensent kan jag ibland upptäcka hur de har hoppat mellan perspektiven. Då blir det svårt för läsaren att hänga med.

Själv har jag många gånger förvånats när lektören för mina romaner/noveller, påtalar att jag har skrivit i allvetande perspektiv – vilket inte alls varit min mening, kanske.

PerspektivNu i februari månad har jag en inspirationskurs med temat Perspektiv. Jag hjälper mina deltagare genom att skapa mallar (i mina inspirations- och onlinekurser). Därför har jag tagit fram en mall även för perspektiven.

Redan i en av de första övningarna förstod jag hur klurigt detta var.

3e person allvetandeI en övning har jag bett deltagarna skriva en kort scen i dåtid där karaktären upplever stark sinnesrörelse. Scenen ska skrivas i 3e person allvetande.

Hur många vet hur detta då ska gestaltas? De flesta vet vad 3e person är och också vad allvetande är men kombinationen är kanske inte helt enkel?

Om du är sugen på att hoppa på inspirationskursen kan du klicka på länken här. Föreläsningarna är inspelade och övningarna finns tillgängliga. Kostnaden är endast 300 kr inkl moms.

Klicka här för att beställa kursen:

https://simplesignup.se/event/189815-milords-skrivar-inspirationskurs-februari-2022-perspektiv

Varmt välkommen ifall du vill lära mer!

Monica Ivesköld
Milord Inspiration (ingår i Resultat Direkt)

Tagged with →  
Share →