Piroger med köttfärsfyllning – veckans recept

Den här veckan bjuder jag på ett recept där du kan beräkna 5 blå points om du är viktväktare.

Ingredienser

Färdig mördeg, fryst

Lök 2 st, gula

Champinjoner 250 g

Paprika 2 st

Margarin flytande 80% 1 tsk

Nötfärs 10% 400 g

Tomater, krossade 1 förp

Persilja 1 knippe(n)

Vitlök 1 klyfta(or)

Ägg 1 st, till pensling

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Finhacka lök, skär champinjoner och paprika i bitar.
  3. Stek löken mjuk i margarin, tillsätt därefter paprika och svamp och fortsätt stek.
  4. Lägg i färsen och stek.
  5. Tillsätt krossade tomater, persilja och pressad vitlök.
  6. Smaka av med salt och peppar samt andra kryddor som du gillar. Själv tar jag gärna grillkrydda och paprikapulver.
  7. Låt puttra tills vätskan kokat in och låt sedan svalna.
  8. Kavla ut varje bit mördeg tunt till en rektangel. Köttröran räcker till 12 fyrkanter.
  9. Fördela köttfärsröran på smördegen. Undvik att få ut röran på kanterna. Vik ihop till trekanter och pressa ihop kanterna med en gaffel. Pensla med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen ca 10-15 minuter.

Som du ser serverade jag med en sallad gjorde på mini-spenat, små tomater och paprika.

Smaklig måltid!

Monica

Tagged with →  
Share →
0 comments