Planera för att bli en bättre författare

Planera ditt skrivandeSom du kanske vet, har jag en 20 veckors onlinekurs i ämnet. Det är ytterst viktigt att planera och ännu viktigare att följa upp din planering. Vill du bli rik i tid och pengar, krävs uppföljning. Varje liten detalj som jag ska göra, finns i min planering. Exempelvis har jag en timme avsatt varje dag till djupanalys av min kommande roman ”Porten till friheten”. Ibland måste jag prioritera om och då stryks denna värdefulla tid.

Om du tillhör den skrivande skaran, behöver du dessutom planera för kommande marknadsföring. Det ska du göra parallellt med ditt skrivande. Och för många är det inte helt enkelt.

Kalenderplan för ditt skrivande

Research och skrivandeNär du startar ditt skrivprojekt, bör du börja med strukturen – både för arkiveringen i datorn och för ditt projekt. Men kanske allra först handlar det om research. Jag har i skrivande stund ägnat mig åt ett års research för en kommande roman som bland annat ska handla om änglamakerskor.

När du skriver finns ett flertal metoder. En av dem kallas för Snöflinge-metoden (Snowflake). Här är länkar till mer info om ”Snowflake” och här är ytterligare en länk.

Givetvis behöver du förkovra dig. Alla som skriver behöver ständig utveckling. Jag har skrivit 61 fackböcker sedan 1980-talet. Du tycker kanske att jag inte behöver studera mer på grund av det. Och du har alldeles rätt i ditt tänkande. Jag behöver INTE lära mer om hur jag ska skriva fackböcker. Det kan jag. Däremot behöver jag lära mer om hur jag ska förbättra mitt skrivande av noveller, även om jag nu deltagit i mer än tio antologier. Jag behöver lära mig mer om hur jag kan skriva barnböcker, även om jag gett ut en barnbok. Att skriva skönlitterärt är ett hantverk och jag har nu skrivit fem romaner som ska ut, jag har gått mängder med kurser – både fysiska och online – sedan 2013 då jag började skriva romaner och i julas köpte jag sex nya onlinekurser för att förbättra och slipa mitt skrivande.

Det gäller att lära. Kunskap är färskvara. Vill du hänga med på min onlinekurs, kan du anmäla dig här:

Planera ditt skrivande och din marknadsföring

För mindre än 100 kronor i veckan får du kunskap som är värd tiofalt.

Monica Ivesköld

Milord Inspiration (ingår i Resultat Direkt)

 

 

Share →