Quiche Lorraine-paj
Idag bjuder jag på en ljuvligt god och omtyckt paj. Jag gör det lätt för mig och använder färdiga smördegsplattor eller Hattings färdiga pajskal. Ca 11 p av WW blå.
Portioner: 6
Ingredienser
- Färdiga smördegsplattor (eller Hattings färdiga frysta pajform)
- Purjolök: 1 st
- Rapsolja: 2 tsk
- Grönsaksbuljongtärning: ½ st
- Vatten: 1 dl
- Skinka: 125 g, tärnad rökt
- Ägg: 4 st
- Philadelphia-ost: 150 g
- Creme Fraiche lätt: ½ dl
- Mjölk lätt: ½ dl
- Gräslök: ½ dl, hackad
- Dill: ½ dl hackad
- Riven Greve-ost: 1 dl
Gör så här
- Sätt ugnen på 180°.
- Tryck ut de färdiga smördegsplattorna i en pajform och sätt in i ugnen för att förgrädda ca 15 minuter. Eller använd Hattings färdiga pajformar.
- Skiva purjolök tunt och stek den i olja tills den mjuknat.
- Smula i buljong och tillsätt vatten. Låt koka in.
- Tillsätt påläggsskinkan skuren i små tärningar och låt den steka med en stund.
- Krydda med salt och peppar och häll sedan över i pajskalet.
- Vispa ihop 4 ägg, Philadelpia-ost, creme fraiche och mjölk.
- Vänd ner gräslök, dill och riven Greve-ost.
- Krydda med salt och peppar samt/eller Aromat.
- Häll äggstanningen i pajskalet och sätt in i ugnen tills den stelnat, ca 25 minuter.
- Servera med en sallad.
Smaklig måltid!
Monica