Quiche Lorraine-paj

Quiche Lorraine-pajIdag bjuder jag på en ljuvligt god och omtyckt paj. Jag gör det lätt för mig och använder färdiga smördegsplattor eller Hattings färdiga pajskal. Ca 11 p av WW blå.

Portioner: 6

Ingredienser

  • Färdiga smördegsplattor (eller Hattings färdiga frysta pajform)
  • Purjolök: 1 st
  • Rapsolja: 2 tsk
  • Grönsaksbuljongtärning: ½ st
  • Vatten: 1 dl
  • Skinka: 125 g, tärnad rökt
  • Ägg: 4 st
  • Philadelphia-ost: 150 g
  • Creme Fraiche lätt: ½ dl
  • Mjölk lätt: ½ dl
  • Gräslök: ½ dl, hackad
  • Dill: ½ dl hackad
  • Riven Greve-ost: 1 dl

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180°.
  2. Tryck ut de färdiga smördegsplattorna i en pajform och sätt in i ugnen för att förgrädda ca 15 minuter. Eller använd Hattings färdiga pajformar.
  3. Skiva purjolök tunt och stek den i olja tills den mjuknat.
  4. Smula i buljong och tillsätt vatten. Låt koka in.
  5. Tillsätt påläggsskinkan skuren i små tärningar och låt den steka med en stund.
  6. Krydda med salt och peppar och häll sedan över i pajskalet.
  7. Vispa ihop 4 ägg, Philadelpia-ost, creme fraiche och mjölk.
  8. Vänd ner gräslök, dill och riven Greve-ost.
  9. Krydda med salt och peppar samt/eller Aromat.
  10. Häll äggstanningen i pajskalet och sätt in i ugnen tills den stelnat, ca 25 minuter.
  11. Servera med en sallad.

Smaklig måltid!

Monica 

 

 

 

Tagged with →  
Share →