Release av min barnbok och ett gott recept

Axel,_Erik_och_sjöodjuret_Fnurk

Releasen av barnboken

Idag blir det ingen bokrecension. Detta på grund av att jag ligger lite efter med mitt läsande. Har varit mycket nu med eget boksläpp av barnboken ”Axel, Erik och sjöodjuret Fnurk”.

Det blev en härlig digital release med många positiva deltagare. Tack kära ni för att ni ställde upp för mig och sjösatte barnboken. Det värmde i hjärtat.

 

Här kommer således ett gott matrecept som du kan prova i veckan.

Matreceptet Kalvfärsbiffarna

KalvfärsbiffarIngredienser 2 personer

  • 5-6 potatis
  • 1 deciliters Mjölk
  • 1/4 deciliter Ströbröd
  • 1 ägg
  • Ca 280 g kalvfärs
  • 1/2 msk dijonsenap
  • Vitpeppar, lite paprikapulver, lite kryddpeppar samt lite Knorrs grillkrydda (i stället för salt)
  • 1 msk smör
  • 1,5 dl Matlagningsgrädde
  • ½ buljongtärning eller motsvarande mängd fond
  • 1 tsk kinesisk soja
  • Salt ev
  • ½ msk majsstärkelse

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen.
  2. Blanda ner färs, senap, salt och peppar och övriga kryddor.
  3. Rör i mjölken, ströbrödet och ägget, låt det svälla några minuter.
  4. Forma smeten till 4 biffar.
  5. Bryn dem i matfettet i en stekpanna.
  6. Blanda grädde och mjölk, smula i buljongtärningen i en egen kastrull.
  7. Låt det koka upp under omrörning.
  8. Rör i sojan.
  9. Låt biffarna eftersteka ca 6 minuter.
  10. Smaka av med salt och peppar.
  11. Blanda majsstärkelsen med lite vatten och rör ner i såsen, låt det koka några minuter.
  12. Servera paprika och salladsärtor till biffarna.

Smaklig måltid!

Monica

 

 

Tagged with →  
Share →