Sju tips för att skriva Romance – en kärleksroman

Romance

Romance är en stor genre som miljoner läsare älskar. Ofta kopplar vi ihop romantik med kärlek men den litteraturhistoriska romantiken kan fokusera på andra känslor inte bara kärlek.

Romantiken innehåller mycket känslor och ett poetiskt språk. Fiktion har en viktig plats i de flesta människors liv – både när det gäller böcker och film – och är därför högst relevant även idag. Förbjuden kärlek, längtan, hinder och komplikationer, hjärtesorg, erotik är viktiga delar i en Romance. Ofta handlar Romance-romaner om specifika karaktärer, olika öden och många kärleksäventyr. Läsaren flyr vardagen om du lyckas fånga hen.

Viktigt är att din Romance måste ha en kärlekshistoria och ett lyckligt slut.

Det finns många kärleksromaner som påminner om varandra vilket du märker när du läst några stycken. Därför är det extra viktigt att du utvecklar dina karaktärer till unika personligheter som fångar läsaren.

Själv skriver jag inte bara Romance. Jag har valt att skriva en blandning av relations-, feelbad och feelgood-romaner. Men det finns alltid med ett Romance-kapitel eller flera i mina romaner.

Vill du ha fler tips kring att skriva kärleksromaner, följ mina blogginlägg. Det kommer snart mera …

Lycka till!

Monica

 

Tagged with →  
Share →