Smörgåstårtsbakelser med varmrökt lax

Dessa ljuvliga bakelser skapade jag till påsk.

Smörgåsbakelse

Ingredienser 2 personer

6 skivaor formfranska

125-175 g varmrökt lax

50 g färskost naturell

0,5 dl créme fraiche

0,25 dl majonnäs (gärna hemmagjord)

1 msk hackad gräslök

Några droppar citron

salt och svartpeppar

Garnering

0,5 dl créme fraiche

Liten bit gurka

Lite färsk spenat eller sallad

2 ägg

2 msk röd rom

2 st rädisor

Tunt skuren rödlök

Gör så här

Skär med ett glas ut rundlar ur formbrödsskivorna

Mosa laxen med en gaffel.

Blanda ingredienserna till fyllningen och smaka av med salt, svartpeppar och citron.

Koka äggen i 7 minuter, lägg i kallt vatten.

Lägg fyllning mellan 3 skivor bröd på höjden.

Täck bakelsen med creme fraiche.

Hyvla gurkan på längden med potatisskalare. Låt torka på hushållspapper. Skär rädisor och rödlök tunt.

Snurra gurkremsorna runt bakelsen. Dekorera bakelserna med ägg, rom, rädisor, rödlök och sallad.
Smaklig måltid!

Monica

Tagged with →  
Share →
0 comments