Spagetti med fläskytterfilé

Den här goda och snabba vardagsrätten kan du få betydligt magrare om du byter ut kaffegrädden.

15 blå points per person

2 portioner

 

Ingredienser

FläskytterfileFläskytterfilé 3 skivor per person – 4 sp per person

Rödlök 1 st 0

Rapsolja 2tsk 1

Köttbuljongtärning ½ st 0

Vatten 2 1dl 0

Kaffegrädde (smal 12%) 1 dl  3

Dijonsenap 1 tsk 0

Chilisås några stänk 0

Spagetti okokt 150 g 7

Cocktailtomater 125g 0 

Instruktioner

  1. Strimla fläskytterfilén och hacka rödlöken.
  2. Stek köttet i olja ett par minuter till fin färg.
  3. Tillsätt rödlök och låt fräsa med en liten stund.
  4. Krydda med peppar, salt och ev lite grillkrydda.
  5. Rör ner 1 tsk dijonsenap och några stänk chilisås.
  6. Tillsätt buljongtärning, vatten och kaffegrädde. Låt sjuda ca 5 minuter (eller under tiden spagettin kokar.
  7. Koka spagettin. Krydda med grovmalen svartpeppar.
  8. Servera med cocktailtomater i halvor.

Smaklig måltid!

Monica

Tagged with →  
Share →
0 comments