Spirande kärlek i bokhandeln för ensamma hjärtan av Annie Darling – bokrecension

Spirande kärlek i bokhandelnFormat: Inbunden

Serie: Bokhandeln för ensamma hjärtan del 2

Antal sidor: 368

Utgivningsdatum: 2020-09-01

Förlag: Historiska Media

ISBN: 9789177891550

 

Tusen tack Historiska Media för recensionsexemplaret!

 

Typ av bok: Feelgood-roman

WANT: Vad önskar huvudkaraktären Verity Love? Jo lugn och ro. Att slippa hantera vännernas kommentarer om pojkvänner eller att de ska koppla samman henne med någon som hon inte vill.

NEED: Vad behöver hon? Kärlek, så klart! Men det vet hon inte ens om själv.

VAR utspelar sig romanen: I London i härliga kvarter och i en gammal omgjord bokhandel med flera ställen.

NÄR utspelar sig romanen: Nutid

VILKA styrkor och svagheter har protagonisten: Hennes lojalitet är en styrka, att hon är introvert är hennes svaghet

VILKEN är själva handlingen: Se kommentarerna från nätet (baksidestexten)

Intrigerna: Många intriger men av samma sort

Dialogerna: Rappa och bra

Mest positivt

Drivet som går ut på att låta karaktärerna falla för kärleken.

Minst positivt

Förutsägbarheten (men den finns ofta i feelgood-romaner) samt idiotin att en vuxen karl kan ränna efter en elak kvinna i hopp om att kunna återerövra henne.

Andra recensioner över denna författare

Första delen i serien, som jag har recenserat här – https://www.monicaiveskold.se/bokhandeln-for-ensamma-hjartan-av-annie-darling-recension/ – imponerade inte speciellt på mig. Den här andra delen var betydligt trevligare. Kanske beroende på att jag redan lärt känna flertalet karaktärer, som jag gillar.

Några valda texter ur boken

Som alltid, väljer jag att citera några sidor ur boken. Alla dialoger är skrivna med citationstecken men eftersom jag citerar, har jag tagit mig friheten att omvandla dialogerna så att de är här i recensionen är skrivna med talstreck.

Baksidestexten – tagen från nätet

”Den introverta och Jane Austen-besatta singeln Verity har ett trivsamt bokhandelsjobb, fyra bossiga systrar och en krävande katt. Hon har tröttnat på vännernas försök till matchmaking och uppfinner istället den perfekta låtsaspojkvännen. Han visar sig vara en praktisk ursäkt att ha till hands, ända tills ett missförstånd leder till att hon träffar en verklig Mr Darcy…

Han är en snobbig arkitekt som inte heller är intresserad av ett förhållande, utan inser det snillrika i att ha Verity som låtsasflickvän. Men klarar de av att ha ett fejkat förhållande utan att bli förälskade på riktigt? Det återstår att se när en sommar står för dörren – full av bröllop, födelsedagar och trädgårdsfester.

Spirande kärlek i bokhandeln för ensamma hjärtan är andra delen i brittiska Annie Darlings romanserie i bokhandelsmiljö. Det är en romantisk feelgoodkaramell i härlig Londonmiljö som kommer att uppskattas av läsare som gillar böcker av Lucy Diamond och Jenny Colgan.”

Sidan 100

”― Verity ska ut med en man. På minisemester, sa Merry till Con, Immy och Chatty, de tre andra systrarna Love, när alla fem samlats framför diverse skärmar på tisdagskvällen för att diskutera bröllopsförberedelserna.
Verity puffade till Merry, som delade hennes soffa och bärbara dator.
― Det är ingen minisemester och jag ska inte gå ut med en man. Dessutm var det inte det vi skulle prata om!
― Jo, det ska hon, bekräftade Merry och puttade tillbaka Verity för att visa sig i bild.”

Sidan 200

”― Det skulle bara kännas som en lögn om jag presenterade dig för min familj, försökte Verity förklara.  Du änner inte dem. Om jag tog med dig hem skulle de verkligen toka in en massa saker i det.
Verity gjorde en trött min, för hon hade varit med om det förutom, om hon hade!
― De kommer tolka in ett helt bibliotek.
― Men det är ingen lögn. Dina systrar vet redan sanningen och vi hr aldrig sat till någon att vi är ihop. Vi har bara sagt att vi är vänner, envisades Johnny, men Verity begrep inte varför.
Om han trodde att han skulle få tillbringa en behaglig helg i en rustik prästgård med en charmigt excentrisk familj i East Lincolnshire Wold hade han fel. Det skulle snarare bli rena apokalypsen.”

Sidan 300

”Hennes röst var så gäll att hon misstänkte att bara fladdermöss kunde höra den.
― Jag kan knappast undvika henne för all framtid, eller hur? Och finns det något bättre sätt att påminna mig om att hon aldrig egentligen kan bli min än att fira hennes och hennes makes tioåriga bröllopsdag? Om jag kan göra det så kanske det finns hopp för mig trots allt.
Johnny blickade upp mot taket med tankfull min.
― Livet efter Marissa. Och du kommer finnas där, eller hur, för att ta emot mig om jag faller? Jag skulle inte ha klarat mig igenom den här sommaren utan dig.”

Summering

4 pennorJag gillade, som sagt, den här andra delen betydligt bättre än den förra. Exakt varför kan jag dock inte specificera. Men den tilltalade mig mer. Jag gillade språket, berättarrösten, och ger den fyra av fem pennor.

Vid pennan

Monica

 

 

Tagged with →  
Share →
0 comments