Stekt kyckling med sötpotatis och fetaost – julkalendern 11 december
Idag i julkalendern kan du tävla om att få ditt blogginlägg publicerat på min blogg som jag sedan delar i sociala medier.
För att tävla gör du så här:
Skicka ditt bästa recept (det behöver INTE vara någon julmat) till mig – monica@resultat-direkt.se – och skriv i rubriken: ”Recept”. Bästa receptet belönas med ett blogginlägg. Jag kommer att berätta mer om hur du skapar detta, ifall du vinner.
Här får du veckans recept av mig.
Stekt kyckling med sötpotatis och fetaost
Ett WW-recept låg till grund för denna härliga rätt som jag förändrat för att den ska passa mig bättre. Det innebar även att det blev mindre points för den här goda rätten.
5 blå points
Ingredienser 2 personer
Kycklingbröstfilé 2 st
Lime 1 st
Chilipeppar 1 st, röd
Vitlök 2 klyfta(or)
Salt 1 krm
Peppar 1 krm
Grillkrydda, paprika efter smak
Sötpotatis 2 stora
Olivolja ½ msk
Fetaost 75 g
Servera med en sallad
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°.
- Skär kycklingfiléerna i små avlånga bitar och lägg dem i en påse.
- Pressa ner saften från limen.
- Finhacka chili (använd plasthandskar) och lägg i påsen.
- Pressa i vitlök.
- Krydda med salt, peppar, grillkrydda och paprikapulver – efter smak.
- Knyt ihop påsen, blanda och låt marinera i 20 minuter.
- Skala och skär sötpotatis i bitar.
- Lägg dem i en annan påse i vilken du häller i olja samt salt och peppar.
- Blanda och häll sedan ut potatisen i en ugnsfast form.
- Ställ in i ugnen och baka potatisen i ca 20 minuter.
- Skär osten i kuber.
- Stek kycklingen under tiden på ett stekjärn.
- Servera med sötpotatis, fetaostkräm och sallad.
Smaklig måltid!
Monica