Tiamo – Match vid första klicket av Mats Ingelborn

Bokrecension

TiamoDet är onekligen en annorlunda bok om vardaglig nätdejting. Boken är mycket välskriven sånär som en hopblandning på sidan 23 i e-boken. Det är Martin som berättar för sin fru om dejtingsajten och mitt i texten står det ”Jonas ler”, trots att det är Martin som avses. Mina falkögon noterar felaktigheten men i övrigt finns det inte något anmärkningsvärt. Texten flyter på och jag blir nyfiken medan jag läser. Hur ska det gå för det dejtande paret Robert och Kicki?

Början slår knockout med en personlig sexscen. Tyvärr tycker jag att boken fixerar lite för mycket på sex. Det är en viktig ingrediens i ett förhållande men definitivt inte allt. Jag saknade de viktiga ömhetsbetygelserna, skildringarna i vardagen och skratten, som är framgången i ett förhållande, även om det finns lite av den ingrediensen i boken. För mig kunde det vara mer vardag och mindre detaljer av sexet, även om jag inte är pryd. Det blir helt enkelt för detaljerade orgasmer. Mats Ingelborn gestaltar fint och byter perspektiv i de olika scenerna mellan de inblandade huvudkaraktärerna. Jag gillar verkligen hans sätt att skriva.

Boken, upplever jag, är i genren feelgood och jag fick lära känna personerna väl. Personporträtten är trovärdiga.

För dig som gillar sexscener, rekommenderar jag verkligen boken, även om slutet kändes förutsägbart vilket kanske var meningen.

Mats själv har erfarenhet av dejting genom att han 2016-2017 levde med SVT och deras program ”Gift vid första ögonkastet”. Mycket av det som finns i boken, är baserat på egna erfarenheter från tv-serien.

Jag ger boken 3 pennor.

Så här står det på internetbokhandeln:

”Åh, jag är så spänd”, erkänner Kicki. ”Jag bara längtar efter att få träffa honom. Träffa Robert. Han kanske blir min nästa man?” Det sista viskar hon bara fram, vågar nästan inte sätta ord på det som hon tänkt i flera dagar. Hennes perfekta match, hennes perfekta man.

Robert är mycket ovan med dejting men kastas in i dejtingvärlden när hans kompis Jonas anmäler honom till den nya tjänsten Tiamo. Den har lyckats makalöst bra i USA genom att matcha par med hjälp av artificiell intelligens. Nu ska Tiamo lanseras i Sverige genom ett teveprogram och Robert blir matchad med Kicki.

Tiamo – Match vid första klicket är en berättelse om den moderna jakten på kärlek via dejtingtjänster och teveprogram där relationer sätts på prov av hopp och förtvivlan – och sex.

Vid pennan
Monica

 

Tagged with →  
Share →