Torsk med chiligräddsås – 3 points + potatis (2-4 points)
Detta är ett Viktväktarrecept som jag ändrat lite i.
Ett oerhört lätt recept som jag varmt rekommenderar. Det är gott och tar således inte mycket tid i anspråk. Salladslöken på toppen ger härligt sting.
Funkar klockrent för både enskild person och flera.
Du sparar dessutom på matfettet som inte behövs i den här rätten.
Recept för en person:
1-2 potatisar (2 resp 4 points)
Broccoli – 1stånd – 0 Points
Torskfilé – 0 Points
Matlagningsgrädde 4% – ½ dl – 1 Points
Crème Fraiche 5% – 1 msk – 1 Points
Chilisås, tomat – ½-1 msk – 1 Points
Salladslök – 1st – 0 Points
Instruktioner
Sätt ugnen på 200°.
Skala och koka potatisen.
Lägg i broccoli mot slutet av koktiden. Endast någon minut om du vill ha den al dente.
Lägg den tinade torsken i en ugnsfast form. Du behöver inte smöra formen. Jag har valt en hjärteform.
Salta och peppra på fisken.
Blanda matlagningsgrädde, fraiche och chilisås i en skål och häll över fisken.
Sätt in i ugn ca 20 minuter. Passar bra samtidigt som potatisen kokar.
Strimla salladslök och täck över med, vid serveringen. Små plommontomater eller liknande och rädisor passar fint till.
Smaklig måltid!
Monica