Undvik popkorn-hjärna

Popkorn-hjärna innebär att du har huvudet fyllt med saker.

Saker som skapar stress.

Det kan också vara när du hoppar mellan olika aktiviteter i ett snabbt växande tempo och tappar fokus. Hjärnan blir överbelastad, kokar och du tappar koncentrationen. Det blir som en tsunami i huvudet.

När du matar hjärnan får du stress och dina rädslor har en tendens att ta över – helt och hållet. Du drunknar i flödet.

Genom sociala medier och annat via telefon, iPad och dator, skapar ett belöningssystem för hjärnan som du matar utan att den behöver anstränga sig. Belöningssystemet innebär att du ökar tillförseln av dopamin. Det blir som en drog, som alkohol, och skapar därmed ett beroende. För att få fler ”kickar” ökar du därmed dosen. Det blir svårt att bryta ovanan.

När du hoppar mellan arbetsuppgifter och annat skapar du hjärnstress vilket i sig kan leda till depression och utmattning. En ond cirkel skapas.

Öka din psykiska hälsa genom att minska denna onödiga tid. Själv har jag planerat ca en timme varje morgon för e-post och sociala medier. Någon enstaka gång går jag in under dagen – men ALDRIG när jag arbetar med annat. Det tar alltför lång tid att återställa balansen och du förlorar massor med viktig tid när du hoppar mellan uppgifterna.

Hippocampus i hjärnan, som handlar om minne och inlärning, mår bra av promenader exempelvis.

Tillåt dig att sova på natten. Då reparerar hjärnan sig, nämligen. Vi kan dö av stress och för lite sömn. Låt dygnsklockan skapa vinst både för din fysiska och psykiska hälsa.

Så tillåt dig att rensa ut i huvudet och hjärnan för att därmed må bättre, slippa stress och rädslor som tar över dina beslut.

Lycka till!

Monica Ivesköld
Milord Inspiration (ingår i Resultat Direkt)

 

 

Share →