Vilken författartyp är du?

Insåg i veckan att det finns fyra (4) olika typer av författare.

 1. Vilken författartyp är duDen utvecklande
  Som skriver för att informera
  Det gör jag ju ibland 😉
  För att inte tala om alla faktaböcker som jag har skrivit under åren. Fler än sextio (60) har det blivit sedan 80-talet.
 2. Den beskrivande
  Som skriver för att skapa bilder i läsarens sinne och hjärna
  Den som är personen som gillar att undervisa
  Det är ju också bilden av mig
  Jag älskar att få andra att växa. Det är min mission i livet, min drivkraft.
 3. Den övertygande
  Den som skriver för att dela med sig eller för att påverka andra
  Det är ju också jag
  Jag påverkar andra, hela tiden. Det vet jag. Påverkar på gott. Det är inget jag hittar på. Efter att ha jobbat med effektivitet, i mer än trettio (30) år, har jag mycket bakgrundsforskning och vetenskapliga studier att luta mig mot. Studier som mina deltagare och kunder får sig tillgodo.
  Och med mer än 2000 blogg- och inlägg i sociala medier per år, kan jag kalla mig övertygande.
 4. Den berättande
  Det är ju jag! Jag älskar att skriva. Orden är för mig en del av livet. Utan ord, kan jag inte andas. Det är därför jag berättar detta för dig, exempelvis. Det är därför jag har effektiviserat min administration så att jag kan dra ner på min arbetstid till halvdagar per vecka. På så sätt kan jag få ägna mig åt skrivandet varje vecka. Nu är det även skönlitteratur som gäller. I skrivande stund har jag två (2) facklitterära och tre (3) skönlitterära böcker på gång.

Vilken typ är du?

Den här veckan har jag startat pilotgruppen i onlinekursen ”Utveckla dig själv eller dina karaktärer med hjälp av personlighetstester”. Så frågan om vilken typ av författare du är, känns extra angelägen.

Skrivarhälsningar
Monica

Tagged with →  
Share →