Vilse på kryssningen av Staffan Öberg

Vilse på kryssningen av Staffan ÖbergRecension

I samband med en tävling i FB-gruppen Feelgoodfredag, valde jag att läsa den här boken av Staffan Öberg, en författare som jag tidigare inte läst något av.

Staffan Öberg är, vad jag förstår, mer känd för äventyrsdeckare och spänningsromaner. Jag har inte läst några sådana heller av honom.

Så här står det om boken ”Vilse på kryssningen” på nätet:

Del 1 av feelgood.

Har du lust att följa med Terje och hans gäng på en händelserik Ålandskryssning fylld av spänning, intriger och romantik?

Vill du veta hur det går för det nyförälskade paret Inger och Roger?

I dansens virvlar kan mycket hända när bortglömda känslor vaknar till liv. Gösta dansar så svetten rinner, men virvlar ständigt vidare till nästa utmaning. Kommer han att hitta det han söker?

Terje, Gösta, Inger, Roger och många fler får du lära känna i denna spännande historia om det fria livet som 50+.

Boken var lättläst. Tyvärr innehöll den massor av personer som jag aldrig riktigt blev bekant med och därför inte heller kunde hålla isär. Karaktärsbeskrivningarna var alltför ytliga för mig.

Intentionen till berättelsen var god men jag gillar fördjupningar. Boken passade i genren feelgood men eftersom jag inte kunde hålla isär de olika karaktärerna och inte kunde utkristallisera en tydlig protagonist eller antagonist, kunde jag inte heller ta emot något tydligt budskap. Jag saknade den dramatiska kurvan och den utveckling som är nödvändig för en protagonist eftersom jag inte kunde klarlägga vem av alla dessa personer som egentligen spelade huvudrollen i boken. Där fanns verkligen massor. Terje, Gösta, Inger och Roger drog alla med sig massor med andra bekanta på den här kryssningen. Par löstes upp och nya bildades. Ändå fick jag inget grepp om några av dem. Jag hade verkligen önskat lära känna dem mer. Kanske blir det så i kommande böcker.

2 pennorJag ger boken två av fem möjliga pennor.

Vid pennan

Monica

Tagged with →  
Share →